Historie

RENO A/S - et stykke dansk industrihistorie 

Historien begynder i 1919, hvor S.P.M. Svendsen Smedeforretning stiftes i Bjerringbro. Meget er dog sket siden – RENO er i dag en af Danmarks førende leverandører inden for produktion og salg af kompressorer og højtryksrensere, som selskabet har produceret siden hhv. 1952 og 1978. RENO bygger således på erfaring og ekspertise opsamlet igennem næsten en menneskealder.

Læs mere om, hvad RENO A/S står for i dag her og om virksomhedens vision & mission her.  

 

Historiske milepæle:

2018
RENO opkøbes af verdensførende kompressor producent Atlas Copco. RENO fortsætter i eget brand og udover ændret ejerskab, så fortsætter RENO som en selvstændig virksomhed. RENO er en af skandinaviens stærkeste producenter og serviceenheder indenfor kompressor og højtryksrenser branchen. 

2013 
Ardua Reno-FF fusionerer med TCÅ Trykluft Centret, og navnet ændres til RENO A/S. Selskabet bliver branchens absolut største med 60 medarbejdere og en omsætning på over 125 millioner.

2009
RENO-FF A/S fusionerer med Ardua A/S og ændrer navn til Ardua Reno-FF. Herefter opnår selskabet en position blandt de største i Danmark inden for produktion og distribution af RENO- og FF-kompressorer, RENO højtryksrensere samt Gardner Denver-skruekompressorer.

2005
FAST A/S og RENO A/S fusionerer og ændrer navn til RENO-FF A/S.

2003
Peter G. Madsen overtager firmaet TCÅ Trykluft Centret, der er en landsdækkende aktør inden for special- og kundetilpassede løsninger baseret på Ingersoll Rand-skruekompressorer og efterbehandling.

2000
AIRTEC Trykluft og VN Trykluft tilkøbes af FAST A/S.

1997
FF Trykluft tilkøbes af FAST A/S.

1992
Kristian Andersen ApS tilkøbes af FAST A/S.

1989
FAST A/S stiftes og opkøber FC Trykluft A/S.

1984
Reno omdannes til aktieselskab under navnet RENO A/S, og produktion af Reno stempelkompressorer påbegyndes med henblik på salg gennem forhandlere og på eksportmarkeder.

1979
Jørn Iversen grundlægger Reno med fokus på produktion og salg af højtryksrensere.

1976
Trykluftcenteret overtages af Per Madsen, der stifter selskabet TCÅ Trykluft Centret.  

1974
Bjerringbro Maskinfabrik splittes op, og forretningsområdet med fokus på trykluft etableres som selvstændig virksomhed under navnet f.f. Luft A/S.

1969
FC Trykluft etableres.

1967
Trykluftcenteret stiftes af Arne Poulsen.

1952
Etablering af selskabsstruktur og navneændring til Bjerringbro Maskinfabrik A/S.

1919
S.P.M. Svendsen Smedeforretning stiftes i Bjerringbro.