Spar penge ved at vælge en frekvensreguleret kompressor

2. feb. 2015

En frekvensreguleret kompressor kører kun, når det er nødvendigt

Trykluft er dyrt. Især hvis man producerer mere, end man har brug for. Det kan man risikere med en standard kompressor, da den kører, indtil den har opnået det tryk, man ønsker. Hvis ikke man konstant bruger den mængde trykluft, kompressoren producerer, vil den køre aflast for derefter at stoppe.

Da der er begrænsninger på, hvor mange gange pr. time en kompressor kan stoppe og starte, vil den derfor fortsætte med at køre, når grænsen er nået. Dette kaldes altså aflast. Situationen med aflast er ren energispild - man får ingen værdi for de penge, man bruger på strøm, når kompressoren kører aflast.

Opnå en energibesparelse på 25 – 40%
Ved at vælge en frekvensreguleret kompressor, kan man mindske sit energispild. Den frekvensregulerede kompressor fungerer nemlig – lidt firkantet sagt - ligesom en bil. Det vil sige, at mængden af trykluft, den producerer, afhænger af, hvor meget der trædes på ”speederen”. Den producerer altså kun den trykluft, der er brug for, ligesom den starter efter behov og fylder det på, der bliver forbrugt.

Energibesparelsen med en frekvensreguleret kompressor i forhold til en ”standard” on/off kompressor er oftest på imellem 25 og 40%. Derfor kan der beregnes en forholdsvis kort tilbagebetalingstid ved at vælge en frekvensreguleret kompressor.

Er du interesseret i høre mere om fordelene ved en frekvensreguleret kompressor, er du velkommen til at kontakte vores industriafdeling.

Læs mere om vores frekvensregulerede kompressorer i vores produktsortiment.  

Tilbage